اعتمادسازی در کلاسِ درس
افزایشِ اثربخشیِ یادگیری به تعامل و مشارکتِ یادگیرندگان در فرآیندِ یادگیری بستگی دارد. زمانی یادگیرندگان مسؤلیتِ این سفر را میپذیرند که خود را در مالکیتِ یادگیری سهیم بدانند و به مسیر و همراهانِ خود اعتماد داشته باشند. اعتماد به محیطِ یادگیری و محتوای آموزشی ارتباطِ تنگاتنگی با اعتمادِ یادگیرندگان به یکدیگر و به آموزشگران و تسهیلگران دارد؛ اما واکنشهای ما به مسألههای دیگران چگونه میتوانند اعتمادبرانگیز باشند و درهای گفتوگو را بگشایند؟ چه مهارتهایی در افزایشِ همراهی و همدلی مؤثرند و فرصتهای اعتمادسازی را تقویت میکنند؟
ثبتناماین کارگاه دربارهی چیست؟
کارگاهِ اعتمادسازی در کلاسِ درس با هدفِ ایجاد و تقویتِ بسترهای اعتمادبرانگیز در فرآیندهای آموزشی برای آموزشگران و تسهیلگرانِ یادگیری طراحی شده است. در این کارگاه، با نگاهی به مبانی و کارکردهای اعتمادسازی، بر پیادهسازیِ این مفهوم در کلاس و دیگر محیطهای یادگیری تمرکز میکنیم و با انجامِ فعالیتهایی به تمرینِ این مهارتها میپردازیم.
سرفصلهای آموزشی
جلسهی اول: بسترهای اعتمادسازی
در جلسهی اول به الگوهای گفتوگویی، همراهیِ غیرکلامی، ابزارهای همدلی و سطوحِ مشارکت در اعتمادسازی میپردازیم.
جلسهی دوم: مرور و بازاندیشی
در جلسهی دوم با انجامِ فعالیتهایی به بازاندیشی دربارهی مفاهیم و مرورِ مهارتها میپردازیم و موانع و چالشهای احتمالی را بررسی میکنیم.
نحوهی برگزاری
این کارگاهِ دوجلسهای در قالبِ وبینار برگزار میشود. هر جلسه، یکونیم ساعت است و سرفصلها از طریقِ معرفی، انجام و تحلیلِ فعالیتها ارائه میشوند. پس از هر جلسه فعالیتها و کاربرگهایی در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد؛ تسهیلگرانِ کارگاه این کاربرگها و نتیجهی انجام فعالیتها را بررسی میکنند و به شرکتکنندگان بازخورد میدهند.