آداب گفتوگو و هنر مخالفت؛ تسهیلگری مناقشه
چهطور میتوان از تبدیل گفتوگو به جدل جلوگیری کرد؟ چهطور ممکن است در یک بحث داغ دربارهی موضوعی مناقشهبرانگیز همهی افراد فرصت داشته باشند دیدگاه خود را شرح دهند و بدون زیر سؤال بردن دیگری، نظر او را هم بشنوند؟ وقتی گفتوگویی به جنجال و دعوا ختم میشود یا گروهی از افراد با تکیه به امتیازهایی خاص قلدری میکنند و مانع شنیده شدن دیگران میشوند، تسهیلگر گفتوگو باید چه کند؟ نقش او در بازگرداندن گفتوگو به مسیر اصلی چیست؟ برای تسهیلگری یک گفتوگوی مؤثر چه مهارتهایی لازم است؟ در شرایطی که مشارکتکنندگان در بحث خشمی فروخورده دارند، تسهیلگر باید چه تکنیکهایی را به کار گیرد؟
ثبتنامدربارهی کارگاه
این کارگاه با هدف پاسخ به پرسشهای بالا و ارائهی تکنیکها و مهارتهایی به تسهیلگران آموزشی و معلمان طراحی شده تا بتوانند بحثهای مناقشهبرانگیز را به خوبی مدیریت و به پرورش مهارتهای پایهای برای یک گفتوگوی معنادار و اثربخش در مشارکتکنندگان کمک کنند.
کارگاه آداب گفتوگو و هنر مخالفت در شش جلسهی دو ساعته برای آموزشگران، تسهیلگران و علاقهمندانی طراحی شده که میخواهند گفتوگوی گروهی دربارهی مسائل حساس و چالشبرانگیز را بهشکلی اثربخش پیش ببرند.
طراح و تسهیلگر این کارگاه دکتر سوزان غیث، استادیار دانشگاه اَمریکن است.
برنامهی هفتگی و سرفصلهای آموزشی
جلسهی اول: تکنیکهایی برای پاسخ به خشم و استیصال
جلسهی دوم: ایجاد هنجارهایی برای پیشبُرد گفتوگوهای سازنده در کلاس درس و پیادهسازی آنها
جلسهی سوم: گذر از مناقشه و رسیدن به توافق و همافزایی وقتی دیدگاهها متناقضاند
جلسهی چهارم: راهکارهایی برای درکِ پیچیدگی مسائل مناقشهبرانگیز، بررسی همدلانهی دیدگاهها و بازاندیشی در نظرها و باورهای خود از منظری انتقادی
جلسهی پنجم: راهکارهایی برای تسهیلگری بحثهایی که در آن موضع و قدرت طرفین گفتوگو نابرابر است
جلسهی ششم: جمعبندی و پرسش و پاسخ
نحوهی برگزاری
هر هفته یک جلسهی صوتی آنلاین دارد. پیش از آن یک جزوهی کوتاه در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد که حاوی سرفصلهای هفتگی است. وبینارها با استفاده از گوگلمیت، به زبان انگلیسی و با ترجمهی پیوسته برگزار میشوند.
ایمیل حاوی لینک و محتوای جلسهی اول روز پنجشنبه، ۲۲ شهریور برای شرکتکنندگان ارسال میشود. نخستین جلسه هم روز دوشنبه، ۲۶ شهریور برگزار خواهد شد.
بابت شرکت در این دوره گواهی صادر نمیشود.