روز بیست و سوم
اگر از هر شش همراه افروز در اینستاگرام، یک نفر روزانه فقط یک قطعه زبالهی رها شده در خیابان یا طبیعت رو برداره و به سطل زباله بیندازه، در طول یک ماه حدود ۳۳هزار قطعه زباله از طبیعت جمعآوری میشه. این مُشتیست نمونهی خروار.
خیلی وقتها خیلی از ماها از دیدن بطریهای پلاستیکی و پوست چیپس و پفک در طبیعت کلافه میشیم و به نشونهی تأسف سر تکون میدیم، اما اگر این تأسف با یک قدم عملی هم همراه بشه، میتونه آسیب به محیط زیست رو کمتر کنه.
البته سازمان ملل دربارهی برنامههای همگانی جمعآوری زباله از طبیعت و پاکسازی ساحلها و جنگلها هشدار میده و میگه این برنامههای جمعی، اغلب یک رویداد محلی یا ملی پر سر و صدا هستند، به همون یک رویداد محدود میشن و احساس کاذب «مراقبت از محیط زیست» رو در افراد ایجاد میکنند. در حالیکه اگر به ریشهی زبالههای رها شده در طبیعت که مهمترینش تمایل شهروندان به مصرف زیاده توجه نکنیم، برنامههای جمعآوری زباله نهتنها اثر نداره که حتی آسیبرسانه.
ما در کمپین «یک ماه بدون پلاستیک» داریم تلاش میکنیم یک سبکزندگی دوستدار محیط زیست رو تمرین کنیم و این میتونه نقطهی آغاز برای اون تغییری باشه که به عقیدهی سازمان ملل و فعالان و حامیان محیط زیست ضروریه.
متن اینفوگرافی برای افراد دارای معلولیت بینایی:
یک تکه زبالهی سرگردان رو راهی سطل آشغال کن!